Masuri pentru asigurarea rezilientei comunitatilor

MASURI din 12 ianuarie 2021
pentru asigurarea rezilientei comunitatilor
EMITENT:     GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 36 din 12 ianuarie 2021
Data intrarii in vigoare : 12 ianuarie 2021
 
    Continute de HOTARAREA GUVERNULUI nr. 3 din 12 ianuarie 2021, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 36 din 12 ianuarie 2021.
 

    ART. 1
    In conditiile art. 5 alin. (2) lit. d) si ale art. 13 lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, in spatiile publice, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne, emis in temeiul art. 13 si art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
    ART. 2
    Se pot institui izolarea si carantina persoanelor in conditiile art. 7, 8 si 11 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
    ART. 3
    In aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti asigura testarea saptamanala a personalului de ingrijire si asistenta, a personalului de specialitate si auxiliar care isi desfasoara activitatea in centrele rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, in centrele rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru alte categorii vulnerabile.
 
    ART. 4
    (1) Respectarea aplicarii masurilor prevazute la art. 1 se urmareste de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne.
    (2)  Masura prevazuta la art. 3 se pune in aplicare de catre Ministerul Sanatatii. Respectarea aplicarii masurilor prevazute la art. 3 se urmareste de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne.