COLECTARE GRATUITA deseuri de echipamente electrice si electronice – DEEEde la gospodariile particulare

SNC – Sistem National de Colectare, autorizata pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA), activand in cadrul normativ stabilit prin Legea nr. 211/2011 si OUG nr. 5/2015,

prin care se transpun in Romania prevederile Directivei nr. 19/2012 a Parlamentului Uniunii Europene, avand in vedere succesul parteneriatelor SNC, pe termen lung, derulate cu peste 500 de primarii din toata tara, cu zeci de ministere, agentii guvernamentale, inspectorate, companii de interes national si multinationale, ambasade, cu peste 1200 institutii de invatamant, beneficiind de colaborari contractuale cu unele dintre cele mai reprezentative organizatii colective, licentiate pentru aducerea la indeplinire a obligatiilor anuale de colectare ale producatorilor de echipamente electrice si electronice si de baterii si acumulatori,reprezentand un furnizor semnificativ pentru cei mai importanti operatori autohtoni de instalatii de tratare a DEEE, va propunem serviciile noastre, prestate cu titlu gratuit, in vederea asigurarii cerintelor ce le revin unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor art. 10 alin. (2) lit. b) si c) din OUG nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, de “colectare a DEEE provenite de la gospodarile particulare, prin (…) puncte de colectare mobile (…) accesibile populatiei ca amplasament si perioada de timp disponibila”, si prin “colectare periodica, cu operatori desemnati, cel putin odata pe trimestru”.

Concret, realizam colectarea gratuita a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), de orice fel, direct de la gospodariile particulare, prin campanii/actiuni periodice de colectare, desfasurate cu puncte fixe si/sau echipaje mobile de colectare, in functie de cerintele populatiei. De asemenea, realizam colectarea gratuita permanenta, direct de la gospodarii, la cererea cetatenilor, adresata telefonic sau online (prin simpla completare a unui formular de comanda).

 

Toate cantitatile de DEEE preluate de la Primarie si de la gospodariile particulare de pe raza localitatilor administrate sunt raportate, anual sau la cerere, ca fiind colectate impreuna cu Primaria.